Bekkenpijn tijdens of na de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap treden er veel veranderingen op in je lichaam, zo ook rond het bekken. Bekkenpijn is een vaak voorkomende klacht rondom de zwangerschap. Onder bekkenpijn vallen alle klachten tussen je middenrug en je knieën. Bekkenpijn kan zich uiten in de lage rug, billen, SI-gewrichten, aan de stuit, in de liezen, bekkenbodem en bovenbenen.

Samen met jou onderzoeken we waar de klachten vandaan komen en hoe ze in stand worden gehouden en hoe we het dus ook kunnen verminderen of oplossen.

Deze klachten kunnen we behandelen met mobilisaties, massage en oefeningen volgens de methode van Cecile Röst. Maar ook tips & adviezen voor het dagelijks leven kunnen vaak uitkomst bieden. Wanneer jij daar toestemming voor geeft kan er gebruik worden gemaakt van dry needling, waarbij de gespannen spieren vaak direct ontspannen.
Vaak biedt deze behandelmethode snel resultaat en zullen er niet veel behandelingen nodig zijn.

Ook wanneer klachten na de bevalling ontstaan, bijvoorbeeld door een moeizame bevalling, kan er vaak iets aan gedaan worden. Ook dan wordt er gekeken naar de stand van het bekken en wordt d.m.v. mobilisaties, dry needling, oefeningen en tips de balans in het bekken weer hersteld. Dus klop ook bij ons aan wanneer de klachten niet spontaan weggaan.

Bekkenpijn tijdens of na zwangerschap komt vaak voor, maar is niet normaal. Er kan vaak iets aan gedaan worden.

In de kraamtijd kan behandeling ook bij jou thuis plaatsvinden.

Belangrijk: Mamamotion werkt contractvrij en hanteert vaste tarieven.
Informeer voorafgaand aan je afspraak bij je zorgverzekeraar naar de vergoeding.