Rooster & tarieven

Rooster

Maandag
ZwangerFit / MamaFit 19.30 uur
Dinsdag
ZwangerFit / MamaFit (Indoor) 9.30 uur
Donderdag
Core & Floor Restore 9.30 uur
Vrijdag
ZwangerFit/MamaFit 9.15 uur uur

Tarieven

 • Losse training €19,50
 • 5-rittenkaart training €85,00
 • 10-rittenkaart training €135,00
 • 20-rittenkaart training €240
 • Core & Floor Restore (4 bijeenkomsten) €79,00

Vergoeding vanuit zorgverzekering mogelijk

 • Zwangerschapsmassage va. €79,00
 • Postpartum/ Mama massage va. € 79,00
 • Intake & behandeling Fysiotherapie 60 min. €80,00
 • Vervolgbehandeling Fysiotherapie 30 min. €40,00
 • Aan huis toeslag (Alkmaar) €25,00
 • Telefonisch of video consult per 15 min. €15,00
 • Niet nagekomen afspraak* €25,00

Voor de inzet van dry needling en tape worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

BETALEN IS MOGELIJK VIA PIN OF OVERBOEKING ACHTERAF. JE FACTUUR VOLGT PER MAIL EN KUN JE EVENTUEEL ZELF INDIENEN BIJ JE ZORGVERZEKERAAR ALS ‘ONGECONTRACTEERDE FYSIOTHERAPIE’. LEES VERDER VOOR MEER INFORMATIE.

Lees ook even onze privacyverklaring om te zien dat we je gegevens inderdaad alleen gebruik waarvoor wij ze nodig hebben: VOOR JOU.

Binnen de consultkosten vallen zowel directe tijd als indirecte tijd. Met de directe tijd wordt de afspraak zelf bedoeld. De indirecte tijd is het voor- en nawerk, bijvoorbeeld extra uitzoekwerk, het opstellen van brieven en het na sturen van oefeningen/adviezen. De hoogte van het tarief is gebaseerd op het Kostprijsonderzoek Fysiotherapie door KPMG van maart 2020, met een kleine inflatiecorrectie in 2022. De prijzen die zorgverzekeraars als “marktconform” hanteren zijn al meer dan 10 jaar niet geïndexeerd en voor de meeste collega’s niet kostendekkend.

Mamamotion.nl heeft heel bewust geen contracten getekend met zorgverzekeraars. De door hen gestelde eisen zijn onwerkbaar geworden. Door contractvrij te werken verspillen we geen tijd aan onzinnige administratie en kunnen we onze aandacht richten op waar het echt om gaat. Een mens is nu eenmaal zoveel ingewikkelder en vooral zoveel mooier dan je in een standaard protocolletje of vragenlijstje kunt vatten.

Meer kritische gepassioneerde collega’s kiezen de weg van het contractvrij werken. We snappen dat dit voor sommige cliënten (financieel) een bezwaar kan zijn en dat vinden wij spijtig.

We voldoen aan de kwaliteitseisen die het BIG-register stelt. En verder aan alle regels en nascholingsverplichtingen van het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF-NL). We zijn lid van de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten, het KNGF.

Dat we contractvrij werken betekent dat je de factuur eerst zelf ontvangt en betaalt. Daarna dien je de rekening voor vergoeding in bij jouw zorgverzekeraar. Het verschilt per zorgverzekeraar hoe veel je vergoed krijgt. Raadpleeg voor het maken van een afspraak daarom altijd eerst je polisvoorwaarden en/ of mail je verzekeraar vooraf hoeveel je terugkrijgt. Meer dan 1 fysiotherapiebehandeling op 1 dag declareren is niet toegestaan. Een zitting van een uur of evt. langer kan dus niet geknipt worden in meerdere afspraken. Elke zitting wordt gedeclareerd als een ‘code 1000’.

Sinds 2011 is de fysiotherapeut vrij toegankelijk en heb je geen verwijsbrief meer nodig van een arts. De fysiotherapeut beoordeelt na een screening zelf of een traject gestart kan worden gestart en/of een bezoek aan de huisarts alsnog nodig is. Als jij dat goed vindt licht de fysiotherapeut de huisarts in over de bevindingen tijdens de screening.​​​

Wanneer je verhinderd bent, dien je de afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren af te zeggen per telefoon of e-mail. Zo hebben we nog voldoende tijd om een andere cliënt te bellen voor het vrijgekomen tijdstip. Wanneer je later afzegt of zonder bericht de afspraak niet nakomt, dan behouden we ons het recht voor je een verzuimrekening van 25 euro te sturen. Deze kun je niet bij je zorgverzekeraar indienen.

Heb je een klacht, dan hopen we dat je ons dit direct persoonlijk wilt melden. Is dat niet mogelijk, dan verwijzen we je graag naar de website van de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten (KNGF). Daar vind je de klachtenregeling volgens de WKKGZ.

En ben je juist heel erg tevreden? Vertel het graag een ander 🙂 Gewoon mond-tot-mond. Via een recensie op Google. Of via een anonieme reactie (5 minuten) op Zorgkaart Nederland.