Voorbereiden op Postpartum

Op dit moment ben ik bezig met het ontwikkelen van een workshop ‘Voorbereiden op Postpartum’, ook wel het 4e trimester genoemd.

De eerste drie maanden na de geboorte van jouw kindje(s). Zoals ook in de eerste drie trimesters van je zwangerschap verandert er in het 4e trimester veel in je lichaam, het verandert snel en veelbeduidend.
Wat veel vrouwen alleen niet weten is dat het 4e trimester net zo belangrijk is als die andere drie trimesters. Er is net zoveel (of misschien wel meer) aandacht en zorg nodig voor deze fase als voor de eerdere fases waarbij je kindje nog in de buik zat.

En als er in deze periode wordt voorzien in de realistische en unieke behoeftes dan heeft dit een direct positief gevolg voor de gezondheid van jou en jouw kindje.

Helaas is de zorg rondom nieuwe moeders minimaal en heb je na de geboorte (op de kraamweek na) nog maar weinig afspraken met professionals. Ja wel voor je kindje op het consultatiebureau, maar niet voor jouw lichaam en jouw herstel.
Wanneer we niet over de relevante informatie, ondersteuning en zorg beschikken, kan dit leiden tot een langdurend, oncomfortabel en complex herstel.

Ik geloof erin, dat als we vrouwen beter informeren, dat veel leed voorkomen kan worden in de postpartum periode. En dit bedoel ik vanuit een holistisch perspectief, dus fysiek, fysiologisch, psychisch, mentaal, emotioneel en zeker ook spiritueel.

Wil je op de hoogte gehouden van deze workshop? Stuur mij een berichtje via de mail of WhatsApp.